به نظر شما چه وجه اشتراکی بین SEO و طراحی UX یک محتوا وجود دارد؟
در بین بازاریاب های بی تجربه رایج است که سئو فقط کلمات کلیدی و لینک سازی است. حتی اگر استراتژی کلیدی شما حول همین موارد هم باشد، دنیای سئو بسیار فراتر از اینهاست.
الگوریتم ها، تجربه کاربری را بیشتر از هر زمان دیگری در اولویت قرار میدهند. بسیار اهمیت بالایی دارد که سیگنال های رتبه بندی را در کار خود لحاظ کنید. برای بهبود رتبه بندی حتما باید تدابیری در نظر بگیرید.
به بیان ساده، شما محصولی میخواهید که هم موتورهای جستجو آن را دوست داشته باشند، هم آدم ها.در اینجا میتواند وجه اشتراک SEO و UX را بهتر درک کنید. الگوریتم RankBrain بهترین مثالی ست، که بدانیم UX چقدر برای گوگل مهم است.
RankBrain سومین فاکتور رتبه بندی محسوب میشود. الگوریتم رنکبرین جدیدترین راهکار گوگل برای پردازش بهتر دادهها و نمایش بهترین نتایج و رتبهبندی آنها است. در اکتبر سال 2015 شرکت گوگل بهصورت رسمی رنکبرین را معرفی کرد که در عمل یک الگوریتم کمکی برای مرغ مگس خوار محسوب میشود.
رنکبرین فناوری جدیدی بر پایه هوش مصنوعی (AI) است که با استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشین یا Machine Learning طراحی شده. یادگیری ماشین نیز بدین معناست که یک کامپیوتر بجای آموزش توسط انسان و یا استفاده از برنامههایی با جزئیات فنی دقیق، خودبهخود نحوه کارکرد چیزی را یاد بگیرد.
از طرف دیگر، سئو تنها ابزار شما برای هدایت ترافیک نیست. وقتی شروع به دیدن طراحی UX به عنوان بخشی از استراتژی سئو خود میکنید، این امکانات بیپایان هستند. وقت آن است که UX و سئو را به هم پیوند دهید. اما چه اقدامات عملی میتوانیم برای بهبود رتبهبندی سئو با طراحی UX انجام دهیم؟
برای اینکه کاربرها و مراجعه کنندگان به سایت خود را مشتری خود کنید باید از عملکرد UX و سئو در کنار هم استفاده کنید. کلمات کلیدی و لینک گذاری به تنهایی کافی نیستند. باید این را بدانید که الگوریتم های گوگل قبل از رتبه بندی سایت، حدود 200 عامل را در نظر میگیرند.
به همین خاطر شما ملزم هستید برای یکپارچگی سئو و UX، تیمهای خود را متحد و هماهنگ کنید. گفتگوی مداوم بین متخصصان سئو و طراحان محتوا را ادامه دهید. این دو ویژگی ضروری بازاریابی باید شروع به آگاهی دادن به یگدیگر کنند. برای دستیابی به این چشم انداز میتوانید دادهها را در فضای ابری ذخیره کنید تا همه به آنها دسترسی داشته باشند و اطلاعات مهم و دیدگاههای استراتژیک را همیشه در دسترس داشته باشید.
با افزایش تعداد کاربران موبایل، چیزی مهمتر از بهینه سازی سایت برای صفحات موبایل وجود ندارد. باید بدانید که گوگل صفحات موبایل را قبل از صفحات نسخه دسکتاب ایندکس میکند. پس با داشتن صفحات ریسپانسیو هرگز نباید نگران آسیب دیدن رتبه خود در گوگل باشید.
یکی از موثرترین و مهمترین معیارهای گوگل برای ایندکس کردن و نشانه گذاری رتبه بندی، سرعت لود و بارگذاری صفحات شماست که آمار نشان میدهد حتی از بروزرسانی آنها هم مهمتر است.
برای مثال؛ باید بدانید که تاخیر یک ثانیهای در لود صفحه شما، میزان بازدید سایت شما را تا 11 درصد کاهش میدهد.
بارگذاری کند و ضعیف صفحه، نرخ تبدیل و تجربه کاربر را دچار مشکل میکند. اگر صفحه شما در کمتر از 3 ثانیه بارگذاری نشود،به طور تقریبی نیم از کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود را از دست میدهید و همین موضوع مستقیما روز میزان بقای شما در تاثیر میگذارد.
پس سریعا برای بهبود سرعت سایت خود اقدام کنید. میتوانید از نکات کاربردی مانند:
سادگی و راحت بودن رابط کاربری شما، پیمایش صفحات سایت را لذت بخش و کابردی میکند. معماری ساده و سر راست سایت، به گوگل کمک میکند صفحات را ایندکس کند. همچنین کابران همسادگی و کارایی را به پیچیدگی و طراحیهای شلوغ ترجیح میدهند.
مواردی مهمیکه باید هنگام طراحی معماری سایت خود به آنها توجه داشته باشید عبارتند از:
نوارهای پیمایش و دراپدانها که کاربرپسند هستند و به ایندکس کردن گوگل کمک میکند.
یافتن آنچه که جستجوگران به دنبال آن هستند را آسان بسازید. از نشان دادن محتوای غیرضروری به خوانندگان خودداری کنید.
متفاوت باشید و از رقبای خود بهتر عمل کنید. مطمئن شوید که سایت شما بهترین اطلاعات و عملکرد سایت را ارائه میدهد.
ترکیب لینکها باعث تقویت سئو و افزایش ترافیک سایت میشود. لینکها را در تجربه کاربری ادغام کنید تا تعامل را بالا ببرید.
ساده نگه داشتن کارها به معنای سریع نگه داشتن کارهاست. برای حفظ یک UX عالی، زمان همیشه مهم است.
تولید محتوا با استراتژی نیاز کاربر، تاثیر بسیاری روی برنامه ریزی محتوای وب دارد. بطوریکه به جای تولید محتوا حول محور کلمات کلیدی، برای کاربر محتوا تولید میکنیم.
در طراحی صفحات و در نتیجه سئو سایت، باید از خود بپرسند که :«کاربران سایت از این صفحه چه چیزی می خواهند؟ چه کاری میخواهند انجام دهند؟ چه چیزی میخواهند بدست بیاوردند؟»
واقعا این سوالات را بپرسید و پاسخ این سوالات محتوای شما خواهد شد. به این ترتیب محتوای شما با روش درک گوگل از صفحات وب و رتبه بندی آنها همسو خواهد شد. مسلما مهم است که به لینک اول تا سوم صفحه اول نتایج گوگل نگاهی بیاندازید و محتوای آنها را بخوانید تا متوجه شوید که پاسخگوی چه سوالی هستند. زمانی که الگویی را پیدا کردید، متوجه میشوید که کاربران در زمان سرچ یک عبارت چه منظوری دارند. و زمانی که این موضوع را فهمیدید، میتوانید پروسه تولید محتوا را شروع کنید. نوشتن محتوایی که چکیده 10 تا 30 لینک اول صفحه نتیجه جستجو است، آنالیز نامربوطی را نتیجه میدهد. چرا که شامل ترکیبی از تعداد زیادی هدف جستجو خواهد بود. کلمات نتایج جستجو را تکرار نکنید. به یاد داشته باشید که گوگل به چیزی رتبه میدهد که به نظر میرسد انتظار کاربر از یک عبارت جستجو شده را کاملا برطرف کند. × در روش های قبلی لینک های برتر کلمه کلیدی مورد نظر را بررسی میکردیم و با استفاده از کلمات موجود در آنها محتوای جدیدی تولید میکردیم. √ اما در روش جدید 2021 ما باید محتوای لینک های اول را بررسی کنیم تا سوالات اخیر کاربران برایمان مشخص شود و تولید محتوای خود را به ارائه پاسخی کامل به آن سوال اختصاص دهیم.
درک ارتباط بین طراحی UX و سئو پیادهسازی طراحی SEO و UX درحال حاضر ممکن است سخت به نظر برسد، اما UX برای پشتیبانی از بهترین عملکردهای سئو ضروری است. کاربران را راضی نگهدارید، ارتباطات را بیشتر تقویت کنید و در نتیجه به گوگل بگویید که شما یک منبع آنلاین با ارزش هستید.