HTML چیست؟ و چه کاربردی دارد.

HTML چیست؟ و چه کاربردی دارد.

بگذارید همین ابتدای مقاله یک نکته کلیدی را بیان کنیم. اینکه، HTML زبان نویسی نیست! بله، درست متوجه شدید. اچ.تی.ام.ال یک زبان نشانه‌گذاری است که عناصر مختلفی مثل تیتر، پاراگراف، عکس و… را درکنار یکدیگر قرار می‌دهد تا به این وسیله چهارچوب یا اسکلت سایت ایجاد شود.

از سوی دیگر، این تکنولوژی گسترده، پیش نیاز مهمی برای ورود به دنیای طراحی وب محسوب می‌شود. چراکه اسکلت و ساختمان‌بندی تمام سایت‌های دنیا وابسته به آن است.

HTML  مخفف عبارت Hyper Text Markup Language و به معنی زبان نشانه گذاری ابرمتن است. پس برای همیشه در یاد داشته باشید که HTML زبان برنامه‌نویسی نبوده و زبانی است برای طراحی سایت.

زبان HTML هیچ‌گونه جنبه ظاهری نداشته و به طور کلی یک متن خام است که با کمک زبان‌های دیگری همچون css و javascript می‌تواند شکل ظاهری یک وب‌سایت را خلق کند. از سوی دیگر، شما نمی‌توانید حتی یک سایت در میان میلیاردها سایت موجود در دنیای وب پیدا کنید که به منظور ساخت اسکلت خود HTML را به‌کار نگرفته باشد. این در حالی است که HTML به سایت‌ها کمک می‌کند تا به وسیله گوگل ایندکس شده و توسط کاربران مشاهده شوند.

بهتر است بدانید که HTML و CSS به عنوان پایه‌ و ابتدایی‌ترین زبان‌های طراحی سایت شناخته می‌شوند. این کدهای HTML هستند که ساختار سایت را می‌سازند و در مرحله بعد این CSS است که به صفحات سایت، رنگ، افکت، طرح و ده‌ها ویژگی ظاهری دیگر را می‌افزاید.

 

HTML چیست؟ و چه کاربردی دارد.تاریخچه HTML

اواخر قرن بیستم میلادی و درست در سال ۱۹۸۹، فیزیکدانی به نام تیم برنزلی، HTML  را به عنوان زبان علامت‌گذاری در هایپر تکست (HyperText) طراحی کرد. پس از آن، HTML  از جهات بسیاری توسعه یافت. به این صورت که هر نسخه جدید، نواقص نسخه‌های قبل را مرتفع کرده و امکانات جدیدی را به طراحان سایت‌ها ارائه می‌کند. در حال حاضر، HTML۵  آخرین و به‌روزترین نسخه ارائه شده از این زبان است.

همین مقاله و تمام محتواهای موجود در سایت رشدانا نیز به زبان HTML به مرورگر شما و سایر کاربران منتقل می‌شوند. مرورگرها نیز پس از ترجمه کدهای اچ.تی.ام.ال، آن را ساده‌تر و مرتب‌تر از آنچه که هست برایتان به نمایش می‌گذارند.

 

کاربرد HTML چیست؟

با مطالعه توضیحات قبلی احتمالا تاحدودی توانسته‌اید کاربرد HTML را حدس بزنید. اما به راستی HTML چیست و چه کاربردی دارد؟ درواقع، بدون HTML  به هیچ وجه نمی‌توانید یک سایت را طراحی کنید. به عبارت دیگر، اولین و مهم‌ترین کاربرد این زبان، ایجاد یک ساختار منسجم یا همان اسکلت برای وب‌سایت است. ازاین رو، می‌توان گفت که HTML زبان استاندارد تمام صفحات وب است و اگر این زبان را نیاموزید، قادر به خلق هیچ صفحه‌ای در وب نیستید.

حال سؤال اساسی اینجا است که چطور می‌توان اسکلت‌بندی و ساختار صفحات را با کدها انجام داد؟ جواب در دستورالعملی به نام تگ (TAG) قرار دارد که با استفاده از آن می‌توانید همه اِلمان‌های مورد نیاز صفحه مثل تیتر، لینک‌دهی و… را به مرورگرها ارائه دهید.

در ادامه بیشتر به توضیح تگ‌ها و نحوه کارشان می‌پردازیم.

HTML چیست؟ و چه کاربردی دارد.

تگ‌هایHTML

 

کوچکترین واحد در زبان HTML، تگ یا برچسب است که ایجاد هر عمل باوجود آن‌ها میسر می‌شود. نحوه کار تگ‌ها به این شکل است که عناصر سازنده هر صفحه را درکنار هم قرار می‌دهند، سپس، مرورگرها با خواندن هر یک از تگ‌ها یا دستورالعمل‌ها متوجه قصد واقعی طراح شده و همان اِلمان را به کاربر نشان می‌دهند.

به عبارت دیگر، کدهای HTML به صورت متن نوشته می‌شوند. یعنی برای نمایش تیتر باید متن مختص به آن را در صفحه اچ.تی.ام.ال وارد کرد. در مرحله بعد این مرورگر است که با خواندن آن متن به قصد طراح پی برده و تیتر را به کاربر نشان می‌دهد.

تعداد تگ‌ها بسیار زیاد است و همانطور که اشاره کردیم؛ هرکدام کار مخصوص به خود را انجام می‌دهند. در ادامه چند نمونه از تگ‌های پرکاربرد را معرفی می‌کنیم.

  • تمام پاراگراف‌های یک مطلب با تگ p شناخته می‌شوند. نحوه کد دهی با تگ p به این شکل است که حرف p میان دو هشتگ باز و بسته به این صورت قرار می‌گیرد: <p>
  • برای ایجاد یک دکمه قابل کلیک در صفحه نیز از تگ button به این شکل باید استفاده کرد: <button>
  • برای گذاشتن عکس، ویدئو، PDF و.. در صفحه، تگ<embed>  به‌کاربرده می‌شود.
  • برای رنگی کردن یک قسمت از محتوا نیز از تگ <mark>  استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *