هدف نهایی و رویای هر سئوکاری، رسیدن به رتبه اول گوگل است. آمارها نشان میدهد که رتبه اول گوگل بیش از بیست درصد کلیکها را به خود اختصاص میدهد. بنابراین قرار گرفتن در رتبه اول گوگل، بازدید از سایت ما را به طرز چشمگیری بالا میبرد و بازدید بالاتر نیز به معنای درآمد بیشتر است. علاوه بر آن، دیده شدن در اولین نتیجه گوگل در شناخته شدن برند شما نیز تاثیرگذار است. به طوری که، وقتی سایت شما برای مدتی در اولین نتیجه توسط کاربر دیده شود و محتوای سایتتان نیز ارزشمند باشد، برای دفعات بعدی، کاربران نام سایت شما را به جای عبارت هدفشان جستجو میکنند یا مستقیما آدرس سایت را در مرورگر وارد میکنند.
راههای مختلفی برای رسیدن به رتبه اول گوگل وجود دارد. خیلی از این راهها با گول زدن گوگل همراه هستند. سایتهایی که با فریب به نتیجه اول میرسند، ممکن است روزها و هفتهها در آن مکان باقی بمانند؛ اما بعد از مدتی به کل از نتایج جستجو حذف میشوند.
رسیدن به رتبه اول گوگل فرآیندی زمان بر است. باید ماهها روی سایت خود کار کنید تا بتوانید به نتایج نخست راه یابید. بنابراین، اگر از کسی وعده رسیدن به رتبه اول گوگل در دو هفته دریافت کردید، اعتنا نکنید؛ زیرا حتی اگر موفق به انجام این کار شوید، رتبه ی شما پایدار نخواهد بود و به زودی افت خواهید کرد. انجام سئو سایت قطعا یک سرمایه گذاری خوب برای افزایش درآمد است، اما برای بازگشت سرمایه و کسب سود از طریق خدمات سئو سایت باید صبور بود.
استفاده از روشهای فریبکارانه برای کسب نتایج در گوگل، در کوتاه مدت شاید اثرگذار باشد اما به هیچ وجه پایدار نیست و در بلندمدت نه تنها کمکی به کسب و کار شما نمیکند، بلکه ممکن است سایت شما توسط گوگل پنالتی شود و از صفحات نتایج گوگل به طور کلی حذف شود.
این که گوگل چه معیاری را برای رتبهبندی سایتها در نظر میگیرد از چالش برانگیزترین موضوعات در زمینه ی سئو است. باید گفت، هیچکس دقیق نمیداند الگوریتمهای رتبهبندی گوگل به چه صورت است. اما گوگل ایدهآلهایی در مورد سایت خوب در نظر دارد که هر قدر یک سایت به آن ایدهآلها نزدیکتر باشد، در رتبهبندی نیز جایگاه بهتری خواهد داشت.
عبارت، محتوا پادشاه است «Content is king» اصطلاحی رایج میان وبمستران میباشد. این جمله اصلا بیراه نیست. کسی که در اینترنت جستجویی انجام میدهد، نیازی دارد که به دنبال برطرف کردن آن است؛ و نیاز او با چیزی به جز محتوای صفحات وب رفع نمیشود. گوگل محتوای با کیفیت را به عنوان یکی از مهم ترین عوامل ارزشگذاری روی صفحات وب میشناسد.
اگر صفحات محتوای ضعیفی داشته باشند یا انبوهی از تبلیغات صفحه را پر کرده باشد، کاربر از بازدید از این صفحه رضایت نخواهد داشت. عدم رضایت کاربر به معنای بیکیفیت بودن محتوای صفحات سایت است. گوگل نیز سیگنالهای نشان دهندهی عدم رضایت کاربر را تشخیص می دهد و آن سایت به رتبه اول گوگل راه نخواهد یافت.
گوگل معیارهای مختلفی را برای تشخیص محتوای باکیفیت در نظر میگیرد. به عنوان مثال: محتوایی که از کیفیت بالایی برخوردار باشد، از دیگر سایتها ارجاع دریافت می کند. بنابراین، دریافت لینک از دیگر سایتها معیاری برای کیفیت محتوا به شمار میرود. به خصوص اگر سایت لینک دهنده از اعتبار بالایی برخوردار باشد، محتوا نزد گوگل با ارزشتر شناخته خواهد شد. معیار مهم دیگر برای باکیفیت شمرده شدن محتوا، یکتا بودن آن است. محتوایی که مشابهی در سایتهای مرتبط ندارد، یعنی وقت و انرژی زیادی برای تولید آن صرف شده است. گوگل نیز به این زحمتِ کشیده شده برای محتوا ارج مینهد و در رتبه بندی به محتوای یکتا نسبت به محتوای تکراری اهمیت بیشتری میدهد.
محتوایی که ارزشمند باشد، توسط کاربر خوانده میشود. این اصل ساده مبنای تحلیل رفتار کاربر و رتبهبندی محتوا بر اساس آن است. گوگل برای سنجش رضایت یا عدم رضایت کاربر نیز معیارهایی دارد.
محتوایی که برای کاربر جذاب باشد، او را متقاعد به ماندن در صفحه و خواندن کامل محتوا میکند. بنابراین، مدت زمانی که کاربران به طور متوسط در یک صفحه میگذرانند، معیاری برای سنجش کیفیت محتوای آن صفحه است. و از آنجایی که گوگل تشخصیص میدهد که نیاز مخاطبان با این محتوا برطرف میشود، رتبه اول گوگل نصیب سایت شما میشود.
نرخ پرش بیان کننده درصد کاربرانی است که مدت کوتاهی پس از باز کردن صفحه، آن را میبندند. هر قدر این نرخ بالاتر باشد، نشان دهنده این است که محتوا به درد کاربر نمیخورد و کاربر پاسخ خود را در آن صفحه پیدا نمیکند. گوگل از این سیگنال نیز برای فهم کیفیت محتوا استفاده میکند.
نظراتی که کاربران در صفحات سایت میگذارند، یک اطلاعات ناب و مستقیم از میزان رضایت کاربر از یک محتوا است و گوگل نیز به آن ها اهمیت میدهد. گزینههای دیگری مانند: امتیاز به مطلب یا پسند نیز وجود دارند که کاربران رضایت یا عدم رضایت خود را با استفاده از آنها بیان میکنند.
سئو به نوعی فرآیند متقاعد کردن گوگل برای باکیفیت و خوب شناختن محتوای صفحات ماست. داشتن محتوای باکیفیت اولین و مهمترین قدم در رسیدن به رتبه اول گوگل است، اما تمام کار نیست. یک وبسایت خوب باید از لینک سازیهای داخلی مناسب و ساختار منظم برخوردار باشد تا گوگل آن را به عنوان یک سایت منظم و ساختارمند بشناسد. باید بتوانید با تکنیکهای لینکسازی، بک لینکهای با کیفیت خارجی بگیرید و با رعایت موارد سئوی تکنیکال ، سایت خود را برای رباتها خوانا کنید.
البته نمیتوان تضمین کرد که کسب رتبه اول گوگل در هر کلمه کلیدی به معنای افزایش بازدید به میزان مطلوب و افزایش سود است. خیلی مهم است که پیش از آغاز کار روی سایت، کلمات کلیدی مد نظر خود را مشخص کنید. کسب رتبه در برخی از کلمات کلیدی بسیار سخت و رقابتی و در برخی دیگر آسان است. مثلا نام برند شما عبارتی است که اگر به درستی انتخاب شده باشد، رقابت چندانی در آن وجود ندارد و به راحتی میتوانید در این عبارت رتبه نخست را به دست بیاورید.
اما نام محصولات و خدمات نهایی که مورد مصرف قرار میگیرند، کلماتی سخت و پر رقابت است. طبعا کلمه کلیدیای که رقابت کمتری بر سر آن وجود دارد، ترافیک کمتری را نیز نصیب سایت خواهد کرد. بنابراین، قبل از هر چیز باید کلمات کلیدیای را انتخاب کنید و سایت را بر اساس آن ها بهینه کنید که رقابت در آنها برای شما مقدور باشد و ترافیک کافی را نیز به سایت شما هدایت کند. قطعا حالت ایدهآل قرار گرفتن در رتبه اول گوگل، سختترین کلمات کلیدی است، اما رسیدن به این نتیجه بسیار دشوار و زمان بر میباشد.
زیرا با آنلاین شدن کسب و کارها، سایتها به خوبی جای خود را در مباحث مارکتینگ باز کردهاند. اگر سایتی به فکر کسب رتبه اول گوگل و سئو نباشد، مانند این است که مغازهای را پر از اجناس کنید و کرکره آن را پایین بکشید و هیچ کس را از وجود آن مغازه مطلع نکنید.
خیر. کاملا بستگی به کلمه کلیدی انتخابی شما دارد. در بعضی کلمات رقابت کم است و رسیدن به رتبه یک گوگل خیلی سریع اتفاق میافتد. اما بعضی از کلمات پر رقابت هستند و ممکن است رسیدن به رتبه یک گوگل زمان زیادی ببرد.
با توجه به مطالب بیان شده متوجه شدید، رسیدن به رتبه یک گوگل مساوی با افزایش بازید و درآمد سایت شماست، شما میتوانید با مشاوره سئو از جزئیات کارهایی که برای بهبود سایت خود نیاز دارید آگاه شوید.