گوگل سالیانه الگوریتم های خود را صدها بار به روز می کند و تغییر می دهد. پیگیری تمام این تغییرات برای ما به عنوان متخصص سئو، غیرممکن است. به همین دلیل یک استراتژی سئو که سال گذشته جواب داده، ممکن است امسال جواب ندهد و یا استراتژی که امروز جواب می دهد ممکن است سال بعد کار نکند. اما در این میان اگر از برخی از بزرگ ترین روندها و تکنیک های سئو مدرن در سال ٢٠٢٢ آگاه باشید، یک سر از رقبای خود بالاتر خواهید بود.
شما باید به این محیط همیشه در حال تغییر، به عنوان یک فرصت عالی برای بهبود سئو و تجربه کاربری وب سایت خود نگاه کنید، نه به عنوان تهدیدی برای جایگاه سایتتان.
طبق آمار حدود ٧۵ درصد از کاربران هرگز از صفحه اول نتایج جستجو عبور نمی کنند. بنابراین مهم است که بفهمیم چگونه می توان از این به روز رسانی های الگوریتم موتورهای جستجو، به نفع سایت خود استفاده کرد و در صفحه اول نتایج موتور جستجو باقی ماند.
Core Web Vitals یا هسته حیاتی گوگل، یک اصطلاح نسبتا جدید سئو مدرن است که در سال ٢٠٢٢، ضروری است که با معنا و معیارهای آن آشنا شوید.
Core Web Vitals مجموعه ای از معیارهاست که سرعت، پاسخگویی و ثبات بصری را اندازه گیری می کند. معیارهای اساسی Core Web Vitals عبارتند از:
Largest Contentful Paint (LCP) : سرعت صفحه را اندازه می گیرد. به عبارت دیگر LCP مدت زمانی است که برای بارگذاری محتوای اصلی صفحه لازم است. حداقل LCP ٢/۵ ثانیه است.
First Input Delay (FID) : پاسخگویی صفحه را اندازه گیری می کند. FID مدت زمانی است که طول می کشد تا اولین تعامل کاربر با صفحه اتفاق بیفتد. حداقل FID ١٠٠ میلی ثانیه است.
Cumulative Layout Shift (CLS) : ثبات المان های تصویری را اندازه گیری می کند. به عبارت دیگر CLS میزان تغییر چیدمان محتوای صفحه است. CLS ایده آل کمتر از ٠/١ است.
برای اندازه گیری این معیارها برای وب سایت، گوگل بسیاری از ابزارهای موجود خود را بهروزرسانی کرده است تا قابلیت اندازهگیری Core Web Vitals را در بر داشته باشند. هر یک از این ابزارها گزارش هایی را نمایش می دهند که جزئیاتی را در مورد وضعیت Core Web Vitals سایت ارائه می دهند. این ابزارها عبارتند از:
featured snippets باید در سال ٢٠٢٢ به بخشی از استراتژی سئو شما تبدیل شوند. روش کار featured snippets به این صورت است که گوگل یک تکه از اطلاعاتی را که به نظر میرسد مد نظر کاربر است، را در کادری در قسمت بالای صفحه نتایج نمایش میدهد. به این ترتیب، کاربران بدون نیاز به سر زدن به وب سایت، پاسخ خود را دریافت می کنند.
برخی از سئوکاران تصور می کنند که featured snippets به نرخ کلیک آن ها آسیب برساند، در حالی که اگر از این قابلیت هوشمندانه استفاده شود، می تواند باعث جلب توجه کاربران و جذب آن ها به وب سایت شوند.
در دنیای سئو، E-A-T مخفف Expertise، Authority و Trust است. E-A-T یکی از معیارهای اندازهگیری شهرت برند شما در وب است. گوگل سایت های دارای اعتبار بیشتر را بالاتر از سایت های ناشناخته قرار می دهد. به بیان دیگر هدف E-A-T اعتبار بخشیدن به محتوای نوشته شده توسط یک متخصص واقعی است و در نتیجه احتمال حضور سایت های غیر معتبر در صفحه اول گوگل کاهش می یابد.
EAT مخفف عبارت Expertise, Authority, Trustworthiness است.
هیچ کس دقیقاً نمی داند که الگوریتم های گوگل و انسان ها چگونه تصمیم می گیرند کدام صفحات نمایش داده شوند.
گوگل برخی از دستورالعملهای کلی را به ما ارائه میکند، اما جزئیات تحت امنیت شدیدتر از کدهای هستهای قرار دارند.
در سال 2015، گوگل دستورالعمل های ارزیابی کیفیت جستجوی خود را اعلام کرد. از نظر فنی، دستورالعملها برای کمک به کارکنان انسانی گوگل نوشته شدهاند تا شکاف کیفیتی که الگوریتمها فاقد آن هستند را پر کنند. گوگل آنها را عمومی کرد تا به سازندگان محتوا کمک کند تا بدانند چگونه میلیاردها وب سایت را رتبه بندی می کند.
از آن زمان همان پیوند مورد نیاز به روز شده است.
برخی از بازاریابان می گویند که فقط وب سایت های پزشکی یا مالی باید به EAT در سئو اهمیت دهند.
از سوی دیگر، گوگل توضیح میدهد که همه وبسایتها به درجاتی از کیفیت EAT نیاز دارند – حتی سایتهای شایعات، مد و کمدی افراد مشهور.
توصیههای بد مد ممکن است باعث آسیب جسمی شما نشود، اما باعث میشود در مواقعی که به نکات استایلی نیاز دارید به جای Google به جای دیگری بروید.
Google میخواهد به بهترین شکل ممکن به هر سؤالی پاسخ دهد – بدون توجه به موضوع – بنابراین محتوای بالای EAT در هر صنعت مهم است.
به علاوه، شما فقط برای جلب رضایت گوگل محتوا تولید نمی کنید. شما می خواهید محتوای متخصص، معتبر و قابل اعتماد ایجاد کنید تا اعتماد سرنخ ها و مشتریان خود را جلب کنید.
دستورالعمل های EAT و Search Quality Rater Google به بازاریابان کمک می کند تا بفهمند چگونه می توانند محتوای با بالاترین کیفیت را برای بازدیدکنندگان وب سایت خود ایجاد کنند.
ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما گاهی اوقات بازاریابان و متخصصان سئو بیش از حد درگیر جزئیات سئوی وب سایت خود می شوند و از اهمیت تولید محتوای با کیفیت و جدید برای مخاطبان غافل می شوند. جالب است بدانید که روزانه بیش از ۴/۴ میلیون پست وبلاگ منتشر می شود. بنابراین اگر به طور منظم محتوای جدیدی تولید نکنید، احتمال آن که رقبایتان از شما سبقت بگیرند، وجود دارد. استمرار در تولید محتوای جدید، به خودی خود یک عامل رتبه بندی است. هرچه محتوای با کیفیت بیشتری منتشر کنید، گوگل سریع تر صفحات شما را ایندکس می کند و محتوای شما سریع تر رتبه بندی می شود.
محتوای جدید از نظر کاربران ارزشمندتر از محتوای قدیمی است. هنگامی که افراد به دنبال پاسخی برای یک سوال هستند، اغلب به تاریخ انتشار و به روز رسانی محتوا نگاه می کنند. اگر محتوای شما دارای تاریخ و اطلاعات قدیمی باشد، به سرعت افت رتبه خواهد داشت.
در کنار تولید محتوای جدید، نباید از بهروزرسانی محتوای قدیمی خود غافل شوید. به روز رسانی محتوای قدیمی یک تکنیک ضروری سئو مدرن در سال ٢٠٢٢ است. اگر فقط محتوای جدید منتشر کنید، محتوای قدیمی شما از دور خارج می شود. از آنجایی که برای تولید محتواهایی که زمانی بسیار مفید بوده اند، زمان و انرژی زیادی گذاشته شده، بهتر است از این فرصت استفاده کنید.
هنگام به روز رسانی محتوای قدیمی، به لینک سازی های داخلی و خارجی نیز توجه کنید. لینک های خارجی را که قدیمی یا خراب شده را رفع و به روزرسانی کنید. همچنین لینک سازی داخلی خود را نیز به روز کنید. هنگامی که محتوای جدید تولید می کنید، فراموش نکنید که به محتوای قدیمی مرتبط نیز برگردید و لینک سازی های داخلی آن انجام دهید. این به گوگل میگوید که بین این صفحات ارتباط وجود دارد و به گوگل کمک میکند صفحات جدید شما را سریع تر ایندکس کند. این نه تنها تجربه کاربری شما را بهبود می بخشد، بلکه سایت شما را از جریمه شدن توسط گوگل به دلیل داشتن لینک های خراب بیش از حد حفظ می کند.
بک لینک ها قلب سئو هستند. شما نمی توانید در سال ٢٠٢٢ در استراتژی سئو مدرن، از لینک سازی با کیفیت بالا چشم پوشی کنید.
بک لینک ها روشی حیاتی برای ایجاد اعتبار برند هستند. هنگامی که یک سایت با اعتبار بالا به سایت شما لینک می دهد، معیار E-A-T که کمی قبل به آن اشاره شد، افزایش می یابد و بنابراین گوگل سایت شما را به عنوان یک سایت معتبر برای کاربران می شناسد.
سئوی مدرن یعنی یک تجربه کاربری عالی. در سئو مدرن هر تاکتیکی باید به نوعی با بهبود تجربه کاربری مرتبط باشد. شما دیگر وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه نمی کنید، بلکه آن را برای تجربه ای که کاربران پس از ورود به صفحات شما خواهند داشت، بهینه می کنید.
علاوه بر آن، گوگل نرخ پرش، زمان ماندن کاربر در سایت و درصد کلیک را نیز در نظر میگیرد. هدف این است که کاربر روی سایت شما در صفحه نتایج گوگل کلیک کند، زمانی را صرف کلیک کردن روی صفحات مختلف کند و حداقل ٣ دقیقه را در سایت شما بگذراند.
به عبارت دیگر تمام تلاش متخصصان سئو در سال ٢٠٢٢ این است که با تکنیک های مختلف، در نهایت تجربه کاربری را بهبود بخشند.
برای تجزیه و تحلیل وضعیت تجربه کاربری سایت خود موارد زیر را در نظر بگیرید:
با بهبود برخی از این موارد، خواهید دید که کاربران مدت زمان بیشتری را در سایت شما سپری خواهند کرد.
سئو در طول زمان کامل و کامل تر می شود، به طوری که صاحبان کسب و کارها، بازاریابان و متخصصان سئو را مجبور می کند خود را با آخرین تغییرات سئو و الگوریتم های موتورهای جستجو وفق دهند. همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، تکنیک های سئو مدرن در سال ٢٠٢٢ بیشتر متمرکز بر بهبود تجربه کاربری یا UX است.
در سئو عوامل بسیار زیادی وجود دارد که باید حواسمان به آن ها باشد. اما عاقلانه تر این است که زمان و انرژی خود را بر روی مواردی متمرکز کنیم که در نهایت باعث بهبود تجربه کاربری و پس از آن سئو سایت در موتورهای جستجو می شود.
برای تهیه این مقاله از منابع زیر استفاده شده است: